Charles ontmoet Australische oorlogsveteranen

Vorsten

11/11/2015 9:26 am

CANBERRA – Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben een druk programma tijdens hun bezoek aan Australië. Zo schudde de Britse prins de hand van de Australische premier Malcolm Turnbull en ontmoette hij oorlogsveteranen.

De prins van Wales en de hertogin van Cornwall waren woensdag in Canberra, waar ze samen het National Museum Australia bezochten. Daar sprak Charles kort met Peter Farmer, een Aboriginal kunstenaar. Charles en Camilla maakten ook een wandeling door het nationale arboretum, waar zij uitleg kregen van scholieren over het behoud van zeldzame planten en bomen.

De zoon van de Britse koningin Elizabeth had samen met premier Turnbull een ontmoeting met gewonde oorlogsveteranen tijdens een bijeenkomst van Soldier On. Deze organisatie maakt zich hard voor Australische mannen en vrouwen die fysiek of mentaal gewond zijn geraakt bij het dienen van hun land. Charles ziet het steunen van het leger als een van zijn belangrijkste taken als troonopvolger, zo blijkt uit de website The Prince of Wales.

Camilla bracht ondertussen een bezoekje aan een truffelboerderij in Canberra, waar zij mocht proeven van gerechten van lokale chefkok Damian Babender. Hij gaf een demonstratie in het koken met truffels. Charles en Camilla zijn tot en met zondag in Australië.


Meer Verenigd Koninkrijk