Charles spreekt werknemers ‘fantastische’ budgetwinkel TK Maxx

Vorsten

04/02/2020 9:26 pm

Prince Charles heeft dinsdag een bezoekje gebracht aan TK Maxx in Londen. Het was voor hem de eerste keer dat hij de budgetwinkel van binnen zag, maar was meteen enthousiast. “Fantastisch”, zei hij toen hij een rondleiding door de vestiging kreeg.

De Prins van Wales was naar de hoofdstad afgereisd voor een ontmoeting met een aantal jonge werknemers die met behulp van zijn Prince’s Trust een baan hadden weten te bemachtigen bij TK Maxx. De hulporganisatie helpt achtergestelde jongeren met het oprichten van hun eigen bedrijfjes, het vinden van een baan en het leren van bepaalde vaardigheden. Ze volgen een vier weken durend programma en kunnen daarna aan de slag bij een retailer.

Charles wilde, terwijl hij tussen rekken vol kleding en sieraden stond, van de jongeren weten hoe zij het vonden om in de winkel te staan en hoe het contact met klanten hen verging. “Vriendelijk zijn tegen klanten is het halve werk, nietwaar?”, zei hij tegen een van de jongeren, waarna hij grapte dat het soms “jaren duurt” om te leren hoe je onafgebroken moet lachen. Ook uitte hij zijn bezorgdheid over de vraag of er wel een fatsoenlijke lunchplek was en of de jongelui niet op een “afgrijselijke tijd” op moeten staan ‘s ochtends.

Na afloop van de gesprekken liet de prins de jongeren weten “erg trots” op ze te zijn. “Ik ben erg blij om te zien dat dit systeem werkt.”


Meer Verenigd Koninkrijk