Charles uit zorgen over ‘cultus van dood’

Vorsten

2015-12-11 16:24:00

LONDEN – Prins Charles heeft vrijdag bij de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst zijn zorgen geuit over ‘een cultus van dood en vernietiging’ die verloren jongeren verleidt. Volgens de Britse krant The Telegraph noemde hij IS niet, maar doelde hij wel op deze terreurbeweging.

Charles was bij het prestigieuze opleidingscentrum voor Britse officieren in Camberley, waar ook prins William en Harry studeerden, om 130 cadetten toe te spreken die benoemd werden tot officier. Hij waarschuwde hen dat ze grote beproevingen zullen moeten doorstaan, ‘groter dan de beproevingen die onze voorouders ooit hebben moeten doorstaan’.

“De pijlers van internationale orde staan onder zo’n grote druk, als nooit tevoren in mijn leven. Een cultus van dood en vernietiging teistert eeuwenoude gebieden en verleidt een beangstigend aantal jonge mensen”, zei hij. “In het licht van deze ontwikkelingen is het van groot belang dat Engeland vasthoudt aan traditionele kwaliteiten als fair play, beleefdheid en een gevoel voor humor in tegenspoed.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek