Charles viert verjaardag met ‘barbie’

Vorsten

13/10/2015 9:20 pm

PERTH – Prins Charles viert zijn 67-ste verjaardag dit jaar met een echte Australische ‘barbie’, een barbecue. Dat doet hij op 14 november samen met echtgenote Camilla bij Cottesloe Beach in Perth, in de deelstaat West Australië aan het einde van een twaalfdaags bezoek aan Nieuw-Zeeland en Australië.

Een ‘barbie’ is voor Australiërs één van de belangrijkste sociale activiteiten, waarbij veel ‘tinnies’ (bierblikjes) worden geleegd, enorme steaks en worst worden genuttigd en de hele familie zich verzamelt rond de ‘hot plates’. Charles en Camilla zijn dan ook niet alleen, maar delen de maaltijd met een aantal Australische families, aldus de Mirror.

Het Britse boulevardblad herinnerde de lezers eraan dat Charles al eerder in Cottesloe was, in 1979, en toen na het zwemmen warm werd omhelsd en betast door het Australische model Jane Priest. De vrijgezelle prins kreeg daardoor zowaar een sexy imago en was twee jaar later getrouwd met Diana Spencer. Nu zal hij zich moeten gedragen, aldus de krant, aangezien tweede echtgenote Camilla meegaat.


Meer Verenigd Koninkrijk