Charles voor zestiende keer in Australië

Vorsten

2018-04-01 11:53:00

Prins Charles evenaart komende week het aantal bezoeken dat zijn moeder koningin Elizabeth aan Australië heeft gebracht: zestien. De prins van Wales wordt woensdag samen met zijn echtgenote Camilla verwacht bij Old Government House in Brisbane, de hoofdstad van Queensland.

Na de welkomstceremonie zijn er een paar uitstapjes gepland in de stad, alvorens het gezelschap naar Gold Coast gaat, waar Charles in het Carrara stadion namens zijn moeder koningin Elizabeth de 21e editie van de Gemenebest Spelen zal openen. Het paar bezoekt donderdag ook het atletendorp en de prins reikt bij het zwemmen medailles uit.

Camilla, die voor de derde keer met Charles in Australië is, vergezelt haar man nog naar Bundaberg, alvorens af te haken. Ze houdt niet van reizen en al helemaal niet van vliegen. Charles gaat door naar Cairns, het Gove schiereiland en Darwin in het Northern Territory. Vandaaruit vliegt de prins door naar de eilandstaat Vanuatu, voor een bliksembezoek op 10 april.

Charles bezocht Australië voor het eerst in 1966, toen hij als scholier een semester doorbracht op Timbertop, de campus van de prestigieuze Geelong Grammar School, nabij Mansfield in de bergen van de deelstaat Victoria. Daarna is hij met regelmaat terug geweest, waarbij hij zijn liefde voor het land niet onder stoelen of banken stak. Die liefde is getuige opiniepeilingen niet wederzijds. Veel Australiërs zien niets in Charles als volgend staatshoofd van hun land.


Meer Verenigd Koninkrijk

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.