Charlotte populairste Britse babynaam

Vorsten

29/12/2015 12:32 pm

LONDEN – De naam Charlotte is dit jaar naar de eerste plaats gestegen in de jaarlijkse Britse ranglijst van populairste meisjesnamen. Charlotte prijkt bovenaan in de lijst van Nameberry.com, gevolgd door Amelia, Ava, Olivia en Cora.

De geboorte van prinses Charlotte op 2 mei in Londen heeft daarna kennelijk veel kersverse ouders geïnspireerd. Zij volgden de naamkeuze van prins William en zijn echtgenote Kate. Het zusje van prins George heet voluit Charlotte Elizabeth Diana.

De jongensnaam George blijkt met een 29e plek in de ranglijst van populairste jongensnamen minder populair. De top 3 van Britse jongensnamen wordt aangevoerd door Ezra, Asher en Atticus.

Charlotte is een vernoeming naar de koningin naast George III, de achttiende-eeuwse koning die vooral bekend is geworden door zijn stemmingsstoornissen en onsterfelijk is gemaakt in de film The Madness of King George. Hij was koning van Groot-Brittannië en Ierland van 1760 tot 1820. Elizabeth is niet alleen een vernoeming naar de huidige koningin (89), maar ook naar haar moeder, de Queen Mum die in 2002 op 102-jarige leeftijd overleed. Diana is uiteraard een eerbetoon aan Williams moeder, de in 1997 verongelukte prinses Diana.


Meer Verenigd Koninkrijk