Chinese president neemt zelf water mee

Vorsten

10/10/2015 2:26 pm

LONDEN – De Chinese president Xi Jinping neemt bij zijn staatsbezoek aan Groot-Brittannië zelf water mee. Dat beweert althans de Daily Mail, maar Buckingham Palace herkent zich niet in het verhaal over het aanstaande bezoek van de Britse krant.

Daarin wordt uit de doeken gedaan wat voor onderhandelingen achter de schermen plaatsvinden om het staatsbezoek, dat op 20 oktober begint, rimpelloos te laten verlopen. Eigen water is daar onderdeel van, maar ook een presidentieel veto op tarbot als voorgerecht. Het Chinese presidentieel paar heeft liever gerookte vis, maar dat was niet in de aanbieding.

Buckingham Palace liet weten dat de gesprekken met de Chinezen in vriendelijke sfeer zijn verlopen en dat er geen problemen zijn. De gasten laten weten waar hun voorkeur naar uitgaat en als goede gastvrouw past koningin Elizabeth zich waar mogelijk aan, zoals bijvoorbeeld ook rekening wordt gehouden met gasten die geen alcohol drinken of die vegetariër zijn.

President Xi Jinping brengt van 20 tot en 23 oktober een staatsbezoek aan Groot-Brittannië. Bij terugkeer in Peking staat het Nederlandse koningspaar op de stoep voor hun staatsbezoek aan China, waarvoor Xi hen in maart vorig jaar uitnodigde.


Meer Verenigd Koninkrijk