Daily Mirror: crisisoverleg William en Charles door Netflix-docu

Vorsten

03-12-2022 13:42:03

Binnenkort vindt een “crisisoverleg” plaats tussen koning Charles en zijn zoon prins William, schrijft The Daily Mirror. Aanleiding zou de documentaireserie over Charles’ zoon Harry en zijn vrouw Meghan zijn, die binnenkort op Netflix verschijnt. De Britse tabloid baseert zich op koninklijke bronnen.

In het crisisberaad zou alvast besloten worden welke reactie er moet komen op eventuele beschuldigingen richting het Britse koningshuis, zoals beschuldigingen van racisme. Charles en William zouden “een verenigd front” willen vormen. Ook zouden de afleveringen van de documentaire goed gevolgd worden, zodat snel kan worden gereageerd.

De prins en prinses van Wales zouden zo snel mogelijk terugvliegen naar het Verenigd Koninkrijk voor het crisisoverleg. Het stel is momenteel in de Verenigde Staten voor de uitreiking van de Earthshot Prize, die vrijdagavond plaatsvond in Boston.

Netflix heeft afgelopen donderdag de eerste trailer gedeeld van de documentaire, die volgende week op de streamingdienst verschijnt. Daarin zegt Harry dat hij er “alles aan moest doen” om zijn gezin te beschermen. “Niemand ziet wat er achter gesloten deuren gebeurt.” In 2020 tekenden Harry en Meghan een contract bij Netflix voor meerdere projecten.

Meer Verenigd Koninkrijk