Dominic West blij dat zijn zoon niet meer in The Crown speelt

Vorsten

14-12-2022 16:02:51

Dominic West is blij dat zijn zoon Senan ervoor heeft gekozen om niet in het zesde en laatste seizoen van The Crown te spelen. Dat zegt de acteur, die de rol van prins Charles speelt in de populaire Netflix-serie, in gesprek met Variety.

De 14-jarige Senan speelde in het vijfde seizoen een jonge prins William. Maar in het zesde seizoen nemen Rufus Kampa en Ed McVey de rol van William over. “Hij had nog nooit geacteerd en het was heel leuk om het te zien”, zegt West over het samenwerken met zijn zoon. “Het was heel handig als het gaat om een fysieke vertrouwdheid, die je moeilijk kunt hebben met kindacteurs”.

Desondanks besloten West en zijn zoon om niet ook het zesde seizoen samen te doen. “Het was een veel te grote verplichting en ik zei: ik weet niet zeker of je het moet doen”. Volgens de 53-jarige acteur wilde zijn zoon niet veel school missen en dat gold ook voor voetbal, zijn grote passie. “Dus hebben we besloten dat hij seizoen 6 niet zou doen.”

Ook het feit dat het nieuwe seizoen veel zwaarder en emotioneler is, speelde mee volgens West. “Ik denk dat het best raar zou zijn met al het gedoe rondom zijn moeder, wat al een beetje te zien was in het vijfde seizoen. Bij die delen was het al gek”, aldus West. In het zesde seizoen komt onder meer de periode rond de dood van prinses Diana in 1997 aan bod.

Meer Verenigd Koninkrijk