‘Doop Charlotte was eerbetoon aan Diana’

Vorsten

06/07/2015 6:06 am

LONDEN – Prinses Charlotte werd zondag tijdens een intieme ceremonie gedoopt. The Telegraph schrijft dat haar vader en moeder prins William en Catherine hun best hebben gedaan om prinses Diana te betrekken bij de plechtigheid. De krant noemt de ceremonie zelfs een eerbetoon aan de moeder van prins William.

Zo werd Charlotte gedoopt in de St Magdalene Church in Sandringham, dezelfde kerk als waar Diana werd gedoopt. De prins en zijn echtgenote kozen voor vijf peetouders, waarvan Laura Fellowes er een is. Zij is de nicht van Diana. The Telegraph schrijft dat dit pas het begin is van een eerbetoon aan de in 1997 overleden Diana. Zo kozen de Hertog en de Hertogin van Cambridge voor muziek die ook werd gedraaid tijdens het huwelijk van Diana en prins Charles in 1981.

Ook over de outfit van prins George, de bijna tweejarige broer van Charlotte, was goed nagedacht. Het prinsje droeg een rood kort broekje met een wit en rood blouseje. Dat was bijna gelijk aan het pakje dat Diana uit had gekozen voor William toen hij als klein mannetje bij het ziekenhuis kwam kijken toen zijn broertje prins Harry was geboren.

Een laatste verwijzing naar Diana is volgens de krant de keuze voor fotograaf Mario Testino. Hij maakte de officiële foto’s van de doop en de feestelijkheden erna, deze zullen later deze week worden onthuld. Testino was een van de favoriete fotografen van Diana, hij maakte een serie foto’s van haar in 1997.


Meer Verenigd Koninkrijk