Duizenden klachten na column Jeremy Clarkson over Meghan

Vorsten

19-12-2022 14:09:04

De Britse mediawaakhond Independent Press Standards Organisation (IPSO) heeft duizenden klachten binnengekregen over een column die voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clarkson in The Sun heeft geschreven over Meghan, de vrouw van prins Harry. Het gaat om meer dan 6000 klachten, meldt de BBC.

In de column, die vrijdag in de krant verscheen, was Clarkson overduidelijk over zijn gevoelens over de hertogin van Sussex. “Ik haat haar”, schreef de Britse presentator. Clarkson stelde verder ’s nachts tandenknarsend wakker te liggen en dat hij “droomt van de dag waarop ze naakt door de straten van elk dorpje in Groot-Brittannië moet lopen, terwijl het volk ‘schaam je!’ roept en uitwerpselen naar haar gooit.” Een dergelijk tafereel was te zien in de serie Game of Thrones.

De presentator kreeg op sociale media al bakken kritiek over zich heen, en ook zijn eigen dochter sprak zich uit. “Ik wil het duidelijk maken dat ik achter geen enkele uitspraak van mijn vader over Meghan Markle sta. Ik blijf iedereen die het slachtoffer is van onlinehaat steunen”.

Prins Harry en zijn vrouw haalden in hun recent verschenen Netflix-documentairereeks uit naar de Britse media. Zo gaf Harry de Britse tabloid Daily Mail de schuld van de miskraam die Meghan heeft gehad. Ook beweerde hij dat het communicatieteam van zijn oudere broer William bewust verhalen over Harry en Meghan had “gelekt naar de media”.

Meer Verenigd Koninkrijk