Elizabeth begint kerstvakantie met treinreis

Vorsten

17/12/2015 8:21 pm

LONDEN – Koningin Elizabeth heeft donderdag de trein genomen van Londen naar King’s Lynn. Express schrijft dat de queen na de treinreis van ruim anderhalf uur aan haar kerstvakantie kan beginnen.

Elizabeth zat samen met haar man in een eersteklaswagon, Express heeft foto’s van het tweetal in de trein op de website staan. Bronnen vertellen de Britse krant dat de koningin zich tijdens de reis vermaakte met haar iPad en prins Philip zou voor een boek hebben gekozen.

Nadat de twee aan waren gekomen in King’s Lynn werden ze van daaruit naar het landgoed Sandringham gebracht. Daar zullen de twee de kerstdagen doorbrengen, samen met nog een aantal familieleden. Zo komen prins William en zijn vrouw Kate met hun twee kinderen George en Charlotte ook naar het landgoed, volgens Express. Ze verblijven daar dan in hun eigen huis Anmer Hall.

Buckingham Palace

Woensdag ontving de koningin ook al heel wat familieleden op Buckingham Palace voor een kerstlunch. Deze lunch behoort tot de jaarlijkse tradities van de Windsors. Voor het paleis stonden dan ook heel wat media en royalty-fans te wachten om leden van de familie te spotten. De hertogin van Cambridge arriveerde met zoontje prins George en zwager prins Harry in één auto, Tim Laurence – echtgenoot van prinses Anne – kwam te voet, en oud-rugby-international Mike Tindall zat zelf achter het stuur toen hij zijn vrouw Zara Phillips – kleinkind van Elizabeth – de hekken binnenreed.

Andere tafelgasten die werden gezien waren prins Charles en echtgenote Camilla, de hertog van Kent, prins Edward en vrouw Sophie, de hertog en hertogin van Gloucester en prinses Eugenie.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk