Elizabeth biedt familie lunch aan

Vorsten

16/12/2015 5:06 pm

LONDEN – Koningin Elizabeth en prins Philip hebben woensdag de bijna voltallige familie getrakteerd op een uitgebreide kerstlunch in Buckingham Palace. De lunch behoort tot de jaarlijkse tradities van de Windsors, die volgende week met een kleiner gezelschap kerst vieren op het landgoed Sandringham bij Norfolk in het noordoosten van Engeland.

Buckingham Palace heeft veel meer plek dan Sandringham. De koningin kan daarom niet alleen haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen met hun aanhang uitnodigen, maar ook haar neven en nichten, en hun kinderen.

Voor het paleis konden media en royalty-fans woensdag dan ook ijverig turven. De hertogin van Cambridge arriveerde met zoontje prins George en zwager prins Harry in één auto, Tim Laurence – echtgenoot van prinses Anne – kwam te voet, en oud-rugby international Mike Tindall zat zelf achter het stuur toen hij zijn vrouw Zara Phillips – kleinkind van Elizabeth – de hekken binnen reed.

Andere tafelgasten die werden gespot waren prins Charles en echtgenote Camilla, de hertog van Kent, prins Edward en vrouw Sophie, de hertog en hertogin van Gloucester en prinses Eugenie.


Meer Verenigd Koninkrijk