Elizabeth krijgt van Bentley terreinwagen

Vorsten

17/09/2015 5:30 pm

BALMORAL – Koningin Elizabeth krijgt het eerste exemplaar van de splinternieuwe Bentley Bentayga. Dat vertelde de Amerikaanse directeur van de Britse automaker aan persbureau Bloomberg.

De koningin gaat de Bentley Bentayga gebruiken op haar Schotse landgoed Balmoral, zo wist Michael Winkler te vertellen. Een prototype van de ultraluxe terreinwagen (SUV) is al uitgeprobeerd en slaagde met glans voor het koninklijk examen.

Bentley spreekt louter in superlatieven over de eerste terreinwagen die het bedrijf ooit heeft gemaakt. Het prijskaartje van rond de 210.000 euro is voor vaste klanten, die volgens Winkler gemiddeld al vijf tot zes auto’s in de garage hebben staan, geen belemmering. Dat de auto een topsnelheid heeft van 300 km/u en in vier seconden van 0 naar 100 km/u kan optrekken zal zeker veel liefhebbers aantrekken.

De koningin staat natuurlijk niet voor niets boven aan de lijst van afnemers. Bentley ziet graag dat zij haar vertrouwde Landrover inruilt. Andere klanten moeten meer geduld hebben. De eerste 3000 exemplaren zijn al verkocht, maar nog niet gefabriceerd. Wie vandaag een Bentayga bestelt, zal tot 2017 moeten wachten op de aflevering.


Meer Verenigd Koninkrijk