Elizabeth laat werk van medewerkers zien

Vorsten

24/07/2015 7:15 am

LONDEN – Elke keer als koningin Elizabeth een staatsbanket geeft, zijn haar werknemers zo’n tien dagen in touw om Buckingham Palace klaar te maken voor alle gasten. Dat laat een nieuwe video zien die te zien is in het paleis. Een deel van het filmpje staat ook op de website van de Britse krant Express.

De krant schrijft dat de video toont wat de werknemers allemaal doen als er gasten naar het paleis komen. Dat kan zijn voor onder meer een staatsbezoek, een tuinfeest, inhuldigingen, bezoeken van ambassadeurs. De video heeft de naam A Royal Welcome en dat is ook het thema van de tentoonstelling die deze zomer is te zien in het paleis.

In het filmpje is onder meer te zien hoe een tafel wordt gedekt. Dat gebeurt met speciale meetlinten die ervoor moeten zorgen dat het servies en de stoelen op precies de juiste afstand van elkaar staan. Express meldt dat de koningin ieder jaar zo’n 62.000 gasten ontvangt.

In de tentoonstelling zijn onder meer ook verschillende kledingstukken van de royals te bewonderen, net als hun sieraden. Ook zijn er verschillende vertrekken in het paleis te bezichtigen. De expositie is vanaf zaterdag te bezoeken, dat kan nog tot en met 27 september.


Meer Verenigd Koninkrijk