Elizabeth nog tijdje op Sandringham

Vorsten

2019-01-13 17:55:00

Koningin Elizabeth is zondag zoals gebruikelijk tijdens haar jaarlijkse verblijf op haar landgoed Sandringham bij het Engelse Norfolk weer naar de kerk gegaan. En ook dit keer liet haar echtgenoot prins Philip zich niet zien.

De inmiddels 97-jarige hertog van Edinburgh heeft de Queen deze kerstvakantie nog geen enkele keer vergezeld naar de kerk van de heilige Maria Magdalena, ook niet op kerstmis. Philip is in 2017 met pensioen gegaan en treedt nog maar weinig in de openbaarheid.

De koningin hoefde overigens niet helemaal alleen naar de kerkdienst. Zo werd ze vergezeld door Earl Snowdon, de oudste zoon van haar in 2002 overleden enige zus prinses Margaret. Vorige week gingen William en Catherine met haar mee.

Elizabeth verblijft traditiegetrouw vanaf de week voor kerst tot en met tenminste 6 februari op Sandringham. Het was daar dat haar vader koning George VI op die dag in 1952 overleed, waardoor zij automatisch koningin werd. Elizabeth brengt de dag van haar troonsbestijging sindsdien het liefst door op Sandringham.

Ze was destijds in Kenia, op weg naar Australië en Nieuw-Zeeland, toen het nieuws haar bereikte. Elizabeth keerde onmiddellijk terug en werd ruim een jaar later, in 1953, gekroond.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?