Elizabeth ontvangt deelnemers WK rugby

Vorsten

12/10/2015 6:46 pm

LONDEN – Koningin Elizabeth hield maandagavond een receptie in Buckingham Palace voor de deelnemers aan het WK rugby. De vorstin moest goed op haar woorden passen om geen van de bezoekers voor het hoofd te stoten.

Elizabeth is namelijk staatshoofd van maar liefst zes teams: Australië, Canada, Engeland, Nieuw-Zeeland, Schotland en Wales, en voormalig staatshoofd van Fiji en Samoa. Ze kon daarom geen partij kiezen, een taak die haar overigens op het lijf is geschreven.

Eerder hadden haar kleinzoons voor wat gekwetste gevoelens gezorgd door hun fanatieke steun voor Engeland (prins Harry) en Wales (prins William), terwijl dochter prinses Anne op iets bedaagder wijze achter Schotland stond.

Kritiek

Critici in Australië, Nieuw-Zeeland en Canada wezen erop dat de prinsen ook in die landen een functie hebben. De kritiek verstomde overigens toen Harry’s Engelse rugbyploeg door Australië werd uitgeschakeld voor de kwartfinales.

Koningin Elizabeth was niet alleen op de receptie voor de twintig deelnemende teams. Ook prins Philip liet zich zien, evenals prins Harry en prinses Anne.


Meer Verenigd Koninkrijk