Elizabeth ontvangt Nederlandse ambassadeur

Vorsten

10-12-2015 18:29:00

LONDEN – Koningin Elizabeth heeft de geloofsbrieven in ontvangst genomen van de nieuwe Nederlandse ambassadeur Simon Smits. Dat heeft het Britse hof donderdag op de eigen website bekendgemaakt. Het bericht ging vergezeld van een foto waarbij Smits de brieven in Buckingham Palace aanbiedt aan de Britse vorstin.

Simon Smits is dit voorjaar door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken aangezocht om ‘Zijner Majesteits’ ambassadeur te worden bij de ‘Court of St James’s’, zoals de aanstelling in Londen officieel heet. Smits was op dat moment directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In geloofsbrieven schrijft de Nederlandse koning dat de vorige ambassadeur is teruggeroepen en dat de aanbieder, in dit geval dus Simon Smits, de nieuwe diplomatieke vertegenwoordiger is. De Britse regering wist dat overigens al, want na de uitverkiezing moet het ontvangende land eerst daarmee instemmen alvorens een nieuwe ambassadeur kan overkomen. Na het aanbieden van de geloofsbrieven kan een gezant ook officieel aan de slag.













Meer Verenigd Koninkrijk