Elizabeth steeds minder in Buckingham Palace

Vorsten

27/12/2015 2:21 pm

LONDEN – Koningin Elizabeth brengt jaarlijks steeds minder tijd door in Buckingham Palace. Dat meldt zondag de Sunday Times, die de koninklijke agenda van de afgelopen vijf jaar heeft bestudeerd om te zien waar de vorstin in eigen land de meeste tijd verblijft. Dat is in Windsor Castle, waar ze dit jaar 159 keer overnachtte tegen slechts 88 nachten in Londen. In 2011 bood Buckingham Palace de koningin nog 109 keer onderdak.

De hofhouding probeert de werklast voor de 89-jarige koningin te verminderen. Eén manier is om haar activiteiten te bundelen en daardoor meer ‘vrije’ dagen te scheppen, en een andere manier is om meer te plannen in Windsor zodat de koningin niet naar Londen hoeft te rijden. Zo speelt het staatsbezoek van de Spaanse koning Felipe zich grotendeels af in Windsor.

Buckingham Palace staat nog op de tweede plaats, maar zou die plek kunnen verliezen aan Elizabeths Schotse residentie Balmoral, aldus de zondagskrant. Daar brengt ze gemiddeld al 63 nachten door, van eind juli tot begin oktober. Volgens de Sunday Times zou de koningin daar langer willen verblijven. Het landgoed Sandringham, waar de koningin de kerstvakantie doorbrengt, ziet haar gemiddeld 54 nachten logeren.


Meer Verenigd Koninkrijk