Elizabeth verstuurt miljoen gelukwensen

Vorsten

23/09/2015 7:21 pm

LONDEN – Koningin Elizabeth blijft records aan elkaar rijgen en haar staf turft mee. Deze maand heeft de Britse vorstin nog een mijlpaal bereikt aldus de afdeling voorlichting van Buckingham Palace. Niet alleen is ze sinds 9 september de langst regerende monarch uit de Britse historie, maar nu is ze ook recordhouder felicitatiebrieven sturen.

Buckingham Palace heeft uitgerekend dat Elizabeth sinds haar aantreden in 1952 één miljoen felicitaties heeft verstuurd. De koningin stuurt gelukwensen naar honderdjarigen, naar mensen die 105 worden en daarna elk jaar dat ze ouder worden. In 2000 kon Elizabeth zo’n bijzondere gelukwens sturen naar haar eigen moeder. Driemaal heeft ze kaarten gestuurd naar mensen die 115 werden. Dit jaar nog, naar een dame in Jamaica.

De koningin feliciteert ook echtparen met bijzondere huwelijksverjaardagen, te beginnen bij 60 jaar, dan 65 en zeventig en dan verder. In 2006 kon ze een echtpaar gelukwensen met hun 83e huwelijksdag. Elizabeth stuurt natuurlijk geen kaart naar zichzelf, maar ze is er wel al twee keer voor in aanmerking gekomen: bij haar 60e en 65e trouwdag.

Volgens Buckingham Palace neemt de laatste jaren het aantal felicitaties dat wordt verstuurd enorm toe als gevolg van het gemiddeld ouder worden van mensen. Het Britse koninklijk paar is daar zelf een voorbeeld van. Elizabeth is 89 en haar man prins Philip is 94.


Meer Verenigd Koninkrijk