Elizabeth verwacht veel ‘happy birthdays’

Vorsten

25/12/2015 6:04 pm

LONDEN – Koningin Elizabeth heeft zich vrijdag in haar kersttoespraak tot de Britse bevolking en het Gemenebest ook een grapje veroorloofd ten koste van zich zelf. De Britse vorstin zei uit te kijken naar een druk 2016, maar zei te zijn gewaarschuwd dat er wel meer dan één of twee keer ‘happy birthday’ voor haar gezongen zal worden. Dat was een verwijzing met een koninklijke knipoog naar haar 90e verjaardag die volgend jaar op verschillende manieren gevierd zal worden.

De koningin sprak over haar recente bezoek aan Malta, waar het Gemenebest bijeen kwam, en herinnerde eraan dat ze in 1949 als net getrouwde echtgenote van een marine-officier (prins Philip) de kerst doorbracht op het eiland. Ook vertelde ze over de traditie van de kerstboom die vanuit Duitsland in Engeland was geïntroduceerd door haar betovergrootouders koningin Victoria en prins-gemaal Albert.

Het was ook dit weer leuk geweest om die boom te versieren. Eén van de voordelen van een lang leven is te zien hoe eerst de eigen kinderen, dan de kleinkinderen en nu achterkleinkinderen die boom optuigen. “En dit jaar hebben we in onze familie een nieuw lid die in de vreugde kan delen”, zei Elizabeth onder verwijzing naar prinses Charlotte, het dochtertje van prins William en echtgenote Catherine.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk