Elizabeth wil geen honden meer fokken

Vorsten

14/07/2015 1:06 pm

LONDEN – Koningin Elizabeth staat bekend als groot hondenliefhebber en dan met name van corgi’s, maar de koningin heeft besloten te stoppen met het fokken van het hondenras. De reden: ze wil geen hondjes achterlaten als ze overlijdt. Dat meldt The Telegraph.

Paardenfluisteraar Monty Roberts, die de Britse vorstin geregeld bezoekt en adviseert, beweert in het augustusnummer van Vanity Fair dat de koningin hem een paar jaar geleden heeft verteld dat ze niet nog meer puppies wil. De tachtigjarige Roberts, naar wie Elizabeth (89) een van haar corgi’s vernoemde, zegt dat hij haar in 2012 na de dood van hond Monty had aangemoedigd om meer jonge honden te nemen. Tevergeefs. “Ze wilde geen enkele jonge hond achterlaten.”

“We hebben het er nooit meer over gehad, maar wie ben ik om van haar iets te vragen wat ze niet wil”, zegt Roberts in het interview. “Het baart me wel zorgen. Ik wil dat ze in haar eigen bestaan gelooft totdat ze er niet meer is, omdat ze gewoon te belangrijk is voor de wereld om zelfs maar te overwegen om te sterven.”

Elizabeth heeft door de jaren heen wel dertig corgi’s gehad. Ze bezit er nu nog twee: Holly en Willow zijn allebei bijna twaalf jaar oud. Over haar honden heeft ze weleens gezegd: “Mijn corgi’s zijn mijn familie”.


Meer Verenigd Koninkrijk