Foto’s toegestaan bij doop Charlotte

Vorsten

05/07/2015 8:30 am

LONDEN – William en zijn vrouw hertogin Catherine breken met de koninklijke traditie door toe te staan dat het publiek foto’s mag maken bij de doop van prinses Charlotte. Dat schrijft Daily Mail zondag. Hiermee wordt deze koninklijke doop de meest publieke ooit.

Normaal gesproken geldt er een verbod op het fotograferen van de koningin en haar familie tijdens de diensten in de St. Mary Magdalene Church. Het verbod wordt alleen met Kerstmis opgeheven. Maar William en Catherine, die meestal erg gesteld zijn op hun privacy, staan nu toe dat mensen foto’s mogen nemen van Charlotte en haar broer prins George.

Kensington Palace heeft bevestigd dat het publiek hun camera mee mag nemen op het veld buiten de kerk, waar plek is voor duizenden toeschouwers. Een woordvoerder verklaart: “De hertog en de hertogin hebben gelukswensen van mensen uit het hele land ontvangen en willen het veld openstellen voor degenen die hun familie wil zien. Als mensen foto’s willen nemen dan mag dat.”

Het tweede kindje van de Hertog en de Hertogin van Cambridge wordt zondag om 16.30 uur gedoopt in de St. Mary Magdalene Church op landgoed Sandringham in Norfolk. Verwacht wordt dat de hele koninklijke familie aanwezig is bij de plechtigheid, met uitzondering van prins Harry en prins Andrew, die allebei in het buitenland zitten.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk