Gareth Southgate trots op onderscheiding

Vorsten

2019-04-04 20:15:00

Eigenlijk was prins William geschikter geweest om de Engelse voetbalcoach Gareth Southgate zijn koninklijke onderscheiding op te spelden dan prins Charles. De hertog van Cambridge is tenslotte president van de Football Association en staat bekend als voetbalfan, in tegenstelling tot zijn vader.

Wellicht dat Buckingham Palace het ook zo had kunnen regelen. De uitreiking van de lintjes die in de zogenoemde ‘New Year’s Honour’s List’ zijn toegekend worden netjes over het eerste halfjaar uitgesmeerd. Koningin Elizabeth, prins Charles, prins William en prinses Anne wisselen elkaar af bij de plechtigheden.

Southgate, die Engeland vorig jaar bij het WK in Rusland naar de halve finales loodste, had dus kunnen worden uitgenodigd op het moment dat prins William aan de beurt was. Het maakte de nationale coach echter niet uit dat hij zijn ‘OBE’ – officierschap in de ‘Order of the British Empire’ – ontving uit handen van de prins van Wales.

De coach sprak na afloop op de binnenplaats van Buckingham Palace van een “trots moment”. Hij was spelers en de technische staf zeer dankbaar. “Ik vertegenwoordig hen allen”, aldus Southgate die de onderscheiding kreeg vanwege zijn verdienste voor het voetbal.


Meer Verenigd Koninkrijk

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!