Prins Harry bekritiseerd om ‘vergeten’ das

Vorsten

03/06/2016 10:33 am

Prins Harry heeft donderdagavond in Southwick House bij Portsmouth een verbale draai om zijn oren gekregen van een 91-jarige veteraan. Die vroeg de prins hardop waarom hij geen stropdas om had bij zijn visite aan een groepje oud-militairen dat zich opmaakte voor een reis naar Normandië. Daar wordt de komende dagen stilgestaan bij de geallieerde invasie op de Franse kust in 1944.

Harry voelde zich bij aankomst al meteen ongemakkelijk, zo melden Britse media vrijdag, omdat hij als enige van het gezelschap geen das droeg. De veteranen hadden hun colbertjes aan, volgehangen met medailles, baretten op en dassen om. “Mij was gezegd dat ik geen das moest dragen”, verontschuldigde Harry zich bij Ivor Anderson, die zijn opmerking eigenlijk als grapje bedoelde.

De prins kwam de veteranen uitzwaaien. Zij worden door de organisatie D-Day Revisited in staat gesteld Normandië te bezoeken voor de verschillende herdenkingen rond de 72e verjaardag van D-Day. “Ik was in de buurt, dit was een prachtige gelegenheid even langs te komen”, aldus Harry, die zijn staf nog wel zou onderhouden over de kledingmisser.


Meer Verenigd Koninkrijk