Harry en Meghan krijgen er 600.000 volgers bij

Vorsten

12/01/2020 2:44 pm

Harry en Meghan hebben er sinds hun bekendmaking afgelopen woensdag dat ze hun eigen weg willen gaan 600.000 volgers bijgekregen op hun Instagram-account (@sussexroyal). Op zondag stond de teller voor de hertog en hertogin van Sussex op 10,6 miljoen.

Het paar heeft daarmee nu bijna evenveel volgers als prins William en Catherine, die er in de afgelopen dagen ook tienduizenden nieuwsgierigen bijkregen en op hun account (@kensingtonroyal) inmiddels 10,8 miljoen volgers hebben.

De Sussexes, zoals Harry en Meghan worden genoemd, gebruikten Instagram om vorige week bekend te maken dat ze een andere rol wensen en financieel onafhankelijk willen worden. Dat nieuws sloeg in als een bom en werd wereldwijd opgepikt, hetgeen de enorme sprong in het aantal volgers kan verklaren. Vrijdag plaatsten Harry en Meghan ook foto’s van een besloten werkbezoek eerder in de week. Die opnamen waren nog nergens te zien geweest.

Toename

Prins Harry en Meghan openden vorig jaar april hun eigen account. Voordien gebruikten ze dat onder de vlag van Kensington Palace, dat in 2015 van start ging en ook William en Catherine bediende. Op het moment dat op Instagram de wegen van de broers zich scheidden, had het gezamenlijke account 7,1 miljoen volgers.

Koningin Elizabeth zag het afgelopen jaar haar aantal volgers (@theroyalfamily) ook fors toenemen. In april waren het er nog 5 miljoen en inmiddels zijn het er 7,3 miljoen. Voor prins Charles is aanzienlijk minder belangstelling. Hij heeft maar 974.000 volgers, minder bijvoorbeeld dan zijn nauwelijks aan de weg timmerende nichtje prinses Eugenie (1 miljoen). Ter vergelijking: het Nederlandse koningshuis heeft er 510.000, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar april.


Meer Verenigd Koninkrijk