Harry weigert selfie met jonge vrouw

Vorsten

01/12/2015 9:14 am

KAAPSTAD – Prins Harry heeft in Zuid-Afrika geweigerd op de foto te gaan met een jonge vrouw. De verklaring van de prins luidde dat hij tegen ‘selfies’ is, schrijft The Telegraph.

De Britse prins is op bezoek in Zuid-Afrika, waar hij een ontmoeting had met aartsbisschop Desmond Tutu. Toen een van de leden van Tutu’s entourage hem vroeg met haar op de foto te gaan, antwoordde Harry: “Ik ben bang dat ik anti-selfie ben.”

Het is niet de eerste keer dat de prins zijn afkeer van selfies uit. Eerder dit jaar vroeg een tiener hem erom en ook toen weigerde hij. “Nee, ik haat selfies. Echt, je moet ermee stoppen. Ik weet dat je jong bent, maar selfies zijn fout. Neem gewoon een normale foto.”

Minder strikt

Toch laat hij zich zo nu en dan overhalen. In Estland poseerde hij vorig jaar wel met een blondine voor een foto via haar mobiele telefoon.

Zijn familieleden zijn minder strikt. Broer William en schoonzus Kate duiken regelmatig op in selfies van burgers en zelfs oma Elizabeth is al eens, al dan niet bewust, in een selfie gekiekt. Oom Andrew zette vorig jaar zelf een selfie op Twitter.


Meer Verenigd Koninkrijk