‘Het Kate-effect is alweer voorbij’

Vorsten

04/08/2015 11:26 am

LONDEN – Toen Kate Middleton met prins William trouwde, zorgde ze ervoor dat de interesse in de Britse koninklijke familie nog groter werd. Daar profiteerde het paleis ook financieel van. Maar het ‘Kate-effect’ lijkt intussen voorbij, aldus Daily Mail.

Het aantal bezoekers van de koninklijke verblijven is dit jaar drastisch gedaald. Zo trok Buckingham Palace tot eind maart van dit jaar 60.000 minder bezoekers – 11 procent – dan in diezelfde periode het jaar ervoor. De inkomsten uit merchandise zijn met 19 procent gedaald.

En het kan nog minder worden. Koningin Elizabeth moet wellicht Buckingham Palace verlaten omdat er reparaties aan het gebouw nodig zijn. Daardoor zou het paleis zeker een zomer lang voor publiek gesloten zijn.

Bezoekers kwamen de afgelopen jaren kijken naar de trouwjurk van Catherine. Ook kochten zij souvenirs van het huwelijk tussen Catherine en William. Een woordvoerder van de koninklijke collectie wijdt de daling aan het ontbreken van een bijzonder evenement. Na het huwelijk van Catherine en WIlliam in 2011 volgden nog het diamanten jubileum van koningin Elizabeth in 2012 en de 60e verjaardag van de kroning in 2013.


Meer Verenigd Koninkrijk