Huwelijk Lady Davina na 14 jaar op de klippen

Vorsten

2019-03-16 14:04:00

2004-08-02 16:34:00 Lady Davina Windsor (2nd L) walks arm in arm with her newly wed husband, Gary Lewis, outside the chapel at Kensington Palace, London, 31 July, 2004. The 26-year- old, who is 20th in line to the throne, wed 33-year-old Maori renovator, a former sheep shearer from Gisbourne, New Zealand. AFP PHOTO/CHRIS YOUNG/WPA POOL CHRIS YOUNG / POOL / AFP

LONDEN – Lady Davina Windsor, de dochter van de hertog van Gloucester, is gescheiden. Buckingham Palace bevestigde de relatiebreuk aan Hello! Magazine. Davina trouwde in 2004 met Gary Lewis, het voormalige stel heeft twee kinderen.

“Lady Davina en Gary Lewis zijn vorig jaar gescheiden”, aldus Buckingham Palace. Waarom het huwelijk is gestrand, is niet bekendgemaakt. Naar verluidt speelde de verschillende achtergrond van de bruid en bruidegom mee. De in Nieuw-Zeeland geboren Gary was de eerste van Maori-afkomst die met een lid van de Britse koninklijke familie trouwde.

Hoewel Davina enige tijd met Gary in Auckland woonde, zou ze inmiddels weer terug zijn in het Verenigd Koninkrijk. Met haar kinderen Senna Kowhai (8) en Tāne Mahuta (6) zou de 41-jarige Davina in Londen wonen.

Lady Davina is de oudste dochter van prins Richard, de hertog van Gloucester, en zijn vrouw Brigitte. Richard is een neef van koningin Elizabeth. Davina is momenteel dertigste in lijn van troonopvolging.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie