Iconische outfit Diana naar Kensington Palace

Vorsten

2018-04-12 14:43:00

Een van de meest beroemde outfits van prinses Diana is binnenkort van dichtbij te bekijken in Kensington Palace in Londen. De witte blouse, het legervest en de beige chino van Armani krijgen vanaf 26 april een prominente plek in de vernieuwde tentoonstelling Diana: Her Fashion Show.

Het is de eerste keer dat het publiek het iconische setje kan bewonderen dat Diana in 1997 droeg tijdens een wandeling door een geruimd landmijngebied in Angola. Ze was in het Afrikaanse land als ambassadrice van een actie tegen landmijnen en hoorde over het werk van de militairen die de mijnen ontmantelden.

Prins William en prins Harry hebben naast het bekende setje nog meer kleding van hun moeder uitgeleend. Zo is onder meer de paarse Versace-jurk die de prinses naar een benefietgala in Chicago droeg te zien. Ook het roze Bellville Sassoon-pak dat Diana droeg tijdens de treinrit voorafgaand aan haar huwelijksreis in 1981 is in het paleis te bewonderen. Deze komen te hangen tussen andere, minder bekende, oufits van de prinses, van casual outfits tot galajurken.

Diana: Her Fashion Story ging vorig jaar februari open. De tentoonstelling laat de evolutie zien van Diana’s kledingkeuze. Ze droeg tijdens haar eerste publieke optredens ingetogen outfits, waarna ze een stijl ontwikkelde die volgens de samenstellers van de tentoonstelling meer glamour, elegantie en vertrouwen uitstraalde. De expositie maakt deel uit van een reeks evenementen waarmee wordt stilgestaan bij haar dood en nalatenschap.


Meer Verenigd Koninkrijk

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.