Kate en William op stap voor psychische zorg

Vorsten

01/10/2015 3:03 pm

LONDEN – William en Kate vragen volgende week aandacht voor psychische zorg voor kinderen. Op zaterdag 10 oktober, de internationale dag voor de geestelijke gezondheid, bezoeken de hertog en hertogin van Cambridge in Londen een evenement van de Britse liefdadigheidsinstelling Mind.

De Britse prins en zijn echtgenote ontmoeten jongeren die te maken hadden met psychische problemen en nu actief zijn als vrijwilliger voor Mind. Ook krijgt het paar meer te horen over een nieuw educatief project van Mind, dat de jeugd in Londen meer moet leren over emotionele gezondheid en weerbaarheid. Tot slot krijgen William en Kate informatie over de nieuwe campagne Time to Change, die het taboe rond psychische problemen moet doorbreken.

Catherine vraagt al langer aandacht voor het verbeteren van de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren. Toen de hertogin weer aan het werk ging na haar zwangerschapsverlof, bezocht ze het Anna Freud Centre, dat zich richt op het verbeteren van psychische gezondheidszorg voor kinderen. Eerder dit jaar riep Kate de Britse bevolking op een actieweek rond het thema te steunen.

De hertogin van Cambridge ging vorige maand weer aan de slag na haar zwangerschapsverlof. De 33-jarige Kate beviel in mei van haar tweede kind, prinses Charlotte. Na het bezoek aan het Anna Freud Centre woonde Catherine met prins William en prins Harry een aantal rugbywedstrijden bij in het kader van het WK rugby dat dit jaar in Engeland wordt gehouden.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk