Catherine haalt duikbrevet

Vorsten

02/08/2015 7:46 am

LONDEN – Dat de Hertogin van Cambridge sportief is aangelegd, is geen geheim. Maar wat weinigen tot nu toe wisten, is dat ze goed kan duiken. Catherine heeft volgens The Telegraph een duikbrevet voor gevorderden gehaald.

Haar man, de Britse prins William, is een ervaren duiker die in bezit is van alle benodigde brevetten om zelfstandig de zee in te duiken en te genieten van het zeeleven. Hij volgde vorig jaar zijn vader prins Charles op als voorzitter van de Sub-Aqua Club, de nationale vereniging voor recreatieve duikers.

Buckingham Palace heeft aan de krant bevestigd dat Catherine is geslaagd voor haar cursus PADI Advanced Open Water Diver. PADI is een internationale duikorganisatie die erkende brevetten uitgeeft. Ze mag nu tot 30 meter diep de zee in duiken.

Om het brevet te halen, moest ze vijf duiken uitvoeren, waarbij er werd gekeken hoe goed ze de vaardigheden beheerst die nodig zijn om zich onder water te redden. William is ook in bezit van het PADI-certificaat. Van hem is bekend dat hij geregeld duikt om haaien te spotten tijdens vakanties op Mustique, een eiland voor de kust van Venezuela nabij Barbados.

Een woordvoerder van de hertogin laat weten: “De hertogin geniet erg van duiken. De Hertog van Cambridge heeft al eens laten weten dat hij hoopt dat ook zijn kinderen interesse krijgen in sport.” William zelf heeft al eens verteld dat zijn vrouw en hij allebei erg competitief zijn aangelegd. Catherine is beter in tennis dan hij, maar bij andere sporten verslaat de prins zijn vrouw meestal.


Meer Verenigd Koninkrijk