Kleinzoon Elizabeth haalt paarden-Grand Prix naar Londen

Vorsten

09/08/2014 3:00 pm

LONDEN – Peter Phillips, de oudste kleinzoon van koningin Elizabeth, bereidt zich voor op het Longines Global Champions Tours-ruitersportevenement dat volgende week wordt gehouden op Horse Guards Parade in het hartje van Londen. ”Nee, ik heb daarover niet met mijn oma overlegd, maar ze weet ervan”, aldus Peter Phillips, de zoon van prinses Anne.

Van huis uit heeft hij de liefde voor paarden en de paardensport meegekregen. Zus Zara won met de Britse eventingploeg zilver bij de Olympische Spelen in 2012, moeder Anne was Europees kampioen in 1971 en nam deel aan de Spelen in Montreal in 1976 en vader Mark won goud bij de Spelen van München in 1972. ”Ja, mijn dochters, drie en twee jaar oud, rijden ook al”, vertelde Phillips in een gesprek met de Londense Evening Standard.

Maar voor familie-uitjes heeft hij even geen tijd. Peter Phillips (37) – twaalfde in de lijn van troonopvolging – staat aan het hoofd van de Britse vestiging van het oorspronkelijk Australische bedrijf Sports & Entertainment, dat de unieke paarden-Grand Prix naar Londen heeft gehaald. Phillips slaagde erin de wedstrijden op het paradeterrein vlak bij Buckingham Palace te laten houden. ”Daarmee zijn we zeker van veel belangstelling, ook van de BBC”, aldus de blije Phillips.


Meer Verenigd Koninkrijk