Koningin Elizabeth arriveert in Berlijn

Vorsten

23/06/2015 6:54 pm

BERLIJN – De Britse koningin Elizabeth en haar echtgenoot prins Philip zijn dinsdag gearriveerd in Berlijn. Ze kregen een hartelijk welkom op luchthaven Tegel bij de Duitse hoofdstad. Daar werden ze opgevangen door de Britse ambassadeur Simon McDonald. De Britse koningin en de Hertog van Edinburgh brengen een staatsbezoek aan Duitsland dat tot en met vrijdag duurt.

Met een politie-escorte werd de Britse koningin naar het centrum van de stad gebracht, waar ze met haar Bentley op weg naar hotel Adlon onder meer de Brandenburger Tor passeerde. Het Adlon staat bekend als het meest luxueuze hotel van de Duitse hoofdstad. Het hotel is gelegen op een van de meest historische plaatsen van Berlijn, namelijk aan de Pariser Platz aan de oostzijde van de Brandenburger Tor bij het begin van de boulevard Unter den Linden.

Komende dagen staat onder meer een bezoek aan voormalig concentratiekamp Bergen-Belsen op het programma, net als een staatsbanket en een ontmoeting met bondskanselier Angela Merkel. Elizabeth en haar man zijn uitgenodigd door de Duitse president Joachim Gauck. Hij ontvangt het paar woensdag in zijn residentie.

Voor Elizabeth II is het haar vijfde staatsbezoek aan Duitsland, sinds ze in 1952 haar vader, koning George VI, opvolgde. Het laatste bezoek was in 2004.


Meer Verenigd Koninkrijk