Ontwerp munt voor record Elizabeth onthuld

Vorsten

01/09/2015 2:22 pm

LONDEN – Het ontwerp van de speciale munt ter ere van koningin Elizabeths record als langst regerende Britse monarch is bekend. Op de munt komen vijf portretten van Elizabeth te staan die sinds haar aantreden in 1952 op de munt prijkten. Dat meldt BBC.

Op 9 september neemt Elizabeth het record over van haar betovergrootmoeder Victoria, die 63 jaar en 216 dagen koningin was. Om dit hoogtepunt te vieren, heeft de Britse Koninklijke Munt een speciale munt aangekondigd. De gedenkmunt met alle vijf portretten is ontworpen door Stephen Taylor. Onder de portretten is de tekst ‘the longest reign’ gegraveerd.

De munt wordt in beperkte oplage gemaakt en is 20 pond waard, weet BBC. Eerder dit jaar werd het vijfde, en misschien wel laatste muntportret van een oudere Elizabeth (89) al onthuld, het vorige ontwerp stamde uit 1998. Op die munt waren nog de initialen IRB te zien, van Ian Rank-Broadley die het portret ontwierp. Op het laatste en meest recente portret staan de initialen JC te staan, van de ontwerper Jody Clark.


Meer Verenigd Koninkrijk