Ook Elizabeth doet haar gordel niet om

Vorsten

2019-01-24 21:34:00

De Britse prins Philip is niet het enige lid van het Britse koningshuis dat een loopje neemt met de verkeersveiligheid. Oplettende paparazzi kiekten donderdag koningin Elisabeth (92) die achterin een koninklijke auto zat zonder dat ze haar gordel om had.

De foto komt enkele dagen nadat er in het een storm van kritiek neerdaalde op Elizabeths echtgenoot (97) die vorige week donderdag eerst een aanrijding met gewonden veroorzaakte en twee dagen later doodleuk zonder gordel om achter het stuur werd gefotografeerd.

Het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval loopt nog. Volgens getuigen kwam de prins uit een zijweg van de A149 bij Sandringham en trok hij op zonder rekening te houden met aankomend verkeer. “Ik was een dwaas”, zou hij na het ongeluk, waarbij zijn Land Rover kantelde, hebben gezegd.

De inzittenden van de Kia waar hij mee botste raakten licht gewond. De baby in de auto bleef ongedeerd, evenals Philip zelf. De politie in Norfolk heeft de prins een reprimande gegeven vanwege rijden zonder gordel om.

De Britse vorstin kruipt, net als haar echtgenoot zelf ook nog regelmatig achter het stuur. Ze is overigens nooit in het bezit geweest van een rijbewijs.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?