Ook Elizabeth klaagt over zee van mobieltjes

Vorsten

11/09/2015 2:00 pm

PANNINGEN – Koning Willem-Alexander is niet de enige die liever niet aankijkt tegen een zee van mobiele telefoons. De koning echode donderdag een opmerking van zijn Britse collega koningin Elizabeth toen hij Limburgse scholieren voorhield dat ze beter elkaar in de ogen kunnen kijken, dan alles te bekijken door de camera van hun mobiele telefoon. “Kijk elkaar eens in de ogen. Dat is veel leuker”, zei de koning.

Net als Willem-Alexander wordt ook koningin Elizabeth overal waar ze verschijnt, verwelkomd met opgeheven handen waarin nieuwsgierigen hun telefoon vasthouden om foto’s en filmpjes te maken. Elizabeth vertrouwde de Amerikaanse ambassadeur Matthew Barzun toe het heel “vreemd” te vinden dat ze bij uitstapjes alleen nog maar aankijkt tegen mobieltjes. Volgens hem verafschuwt ze dat en mist ze het oogcontact.

Barzun klapte vorig jaar uit de school over een persoonlijk gesprek met de Britse koningin in Buckingham Palace. Willem-Alexander maakte zijn opmerking tijdens een verrassingsbezoek in de Limburgse gemeente Peel en Maas.

Aula

Na afloop van een rondetafelgesprek met leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege werd hij de in de aula opgewacht door scholieren die vrij hadden en het koninklijk bezoek wilden vastleggen met hun mobieltjes. Willem-Alexander greep zelf ook naar zijn telefoon en deed of hij de leerlingen filmde. “Zo ziet dat eruit”, zei hij.

Bij eerdere bezoeken in het land, maakte de koning ook al regelmatig opmerkingen wanneer hij werd gevraagd te willen poseren voor selfies. Maar dat leek vooral ingegeven door het feit dat als hij met één iemand alleen op de foto zou gaan, hij dat vervolgens met alle tientallen of honderden belangstellenden zou moeten doen.


Meer Verenigd Koninkrijk