Parlementslid noemt prins William belachelijk

Vorsten

2017-09-26 20:32:00

De hertog en hertogin van Cambridge, beter bekend als William en Kate, zijn ‘belachelijk’. Dat zei het Labour-parlementslid Emma Dent Coad tijdens een partijbijeenkomst voor anitimonarchisten. De Britse media gingen dinsdag uitgebreid met haar uitspraken aan de haal omdat Dent Coad nu net de volksvertegenwoordiger is van Kensington, waar William en zijn vrouw sinds deze zomer weer wonen.

De Labour-parlementariër vond het schandalig dat de koninklijke familie gedeeltelijk wordt betaald uit belastinggeld en ze bekritiseerde Kate voor haar dure kledingsmaak. “Ze koopt vesten van 150 pond. Dat is gelijk aan wat een familie van vier aan eten uitgeeft”, aldus Dent Coad.

Eerder dit jaar had ze ook al uitgehaald naar Kate en haar Middleton-familie die ze vergeleek met de Kardashians, ook televisiesterren zonder toegevoegde waarde. Volgens Dent Coad zouden David en Victoria Beckham eerder in aanmerking moeten komen voor de troon. “Die hebben tenminste voor hun succes gewerkt. Kate heeft nog nooit wat uitgevoerd.”

Het kiesdistrict Kensington ging bij de verkiezingen in juni verrassend over van de Conservatieven naar Labour, met een verschil van slechts twintig stemmen. Behalve de chique wijk Kensington, kent het district ook arme wijken, waar onder meer de door brand verwoeste Grenfell Tower staat.


Meer Verenigd Koninkrijk

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!