Peter Phillips lokt bezoekers via Twitter

Vorsten

16/08/2014 12:15 pm

LONDEN – Peter Phillips maakt gebruik van Twitter om publiek te trekken voor één van de grootste klussen die de oudste kleinzoon van koningin Elizabeth op zich heeft genomen. Phillips is verantwoordelijk voor de organisatie van de Londense etappe van de Longines Global Champions Tour, één van de grootste en belangrijkste paardensportevenementen ter wereld.

Peter Phillips (36), oudste zoon van prinses Anne, verstuurt tweets met foto’s van de spectaculaire arena op Horse Guards Parade in hartje Londen en moedigt belangstellenden aan de nog resterende kaartjes te kopen of anders de wedstrijden te volgen via de televisie. “Dit is de eredivisie van de springsport”, aldus Phillips in een gesprek met de Amerikaanse zender ABC. “Hier zijn de beste 30 rijders van de wereld, met de beste 30 paarden.”

Peter Phillips mag dan lid zijn van de koninklijke familie, hij moet naar eigen tevredenheid gewoon werken voor zijn geld. Al geeft zijn koninklijke connectie hem wel een makkelijker entree. Met de paardensport is hij vertrouwd. Zowel vader, moeder als zus hebben aan Olympische Spelen deelgenomen. “Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het eerst op een pony reed, zo jong was ik”, aldus Phillips.

Zaterdagmiddag staat de Grand Prix op het programma. Eén van de kanshebbers is de Nederlander Harrie Smolders uit Lage Mierde die vrijdag al zijn goede vorm en die van zijn paard Regina Z demonstreerde door de Sapinda Prix te winnen. Op de deelnemerslijst staan ook Nederlanders Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling, beiden zilveren medaillewinnaars bij de Spelen van 2012. Opvallende rijdster is Athina Onassis, kleindochter van de in 1975 overleden Griekse magnaat Aristoteles Onassis.


Meer Verenigd Koninkrijk