Prins Charles en Camilla vier dagen naar Cuba

Vorsten

15-02-2019 15:44:00

Prins Charles en zijn echtgenote Camilla bezoeken Cuba van zondag 24 maart tot en met woensdag 27 maart. Het vierdaagse bezoek aan Cuba maakt deel uit van een rondreis die Charles en Camilla door het Caribisch gebied maken, waarbij ze tien eilanden zullen bezoeken. Clarence House maakte vrijdag het reisprogramma bekend.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een lid van de Britse koninklijke familie een bezoek brengt aan Cuba. Britse royals lieten Cuba tot dusver links liggen omdat een bezoek te politiek gevoelig was. Prins Charles bezoekt Cuba om de groeiende relatie tussen beide landen te benadrukken, maar ook voor de culturele banden tussen Cuba en het Verenigd Koninkrijk.

De Caribische reis begint op 17 maart in St. Lucia om de onafhankelijkheidsviering bij te wonen. Saint Lucia werd veertig jaar geleden onafhankelijk. De reis eindigt op 29 maart op de Kaaimaneilanden. Tussendoor gaan Charles en Camila naar Barbados, St. Vincent en de Grenadines en Nevis en Grenada.

Bij aankomst op Cuba leggen Charles en Camilla een krans bij het graf van José Martí. Op maandag 25 maart ontmoeten ze Cubaanse jonge ondernemers in Havana en dineren ze met de president van Cuba. De volgende dag brengen ze een bezoek aan een Cubaanse muziekstudio. Het bezoek aan Cuba eindigt op woensdag 27 maart aan de zuidkust, waar Charles en Camilla meer te weten komen over de flora en fauna van het land.

Meer Verenigd Koninkrijk