Prins Charles krijgt Roemeense onderscheiding

Vorsten

2017-03-29 19:25:00

De Britse prins Charles is woensdag gearriveerd in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Daar begon Charles aan een reis door Europa die hem ook naar Italië, Vaticaanstad en Oostenrijk brengt. De prins van Wales blijft drie dagen in Roemenië, voordat hij verder reist naar Florence.

Charles landde woensdag in Boekarest, waar hij welkom werd geheten door een militaire erewacht. Bij het graf van de onbekende soldaat legde de prins een krans en ontmoette hij Britse militairen die zijn gelegerd in het regionale NAVO-hoofdkwartier in Boekarest.

Daarna bezocht Charles de Roemeense president Klaus Iohannis in het Cotroceni-paleis. De Roemeense president had een hoge onderscheiding voor Charles in petto. Charles werd onderscheiden in de Nationale Orde van de Ster van Roemenië, de hoogste civiele orde van Roemenië. Charles ondersteunt via een van zijn stichtingen ruim 1200 projecten in Roemenië die te maken hebben met natuur- en cultuurbehoud. Charles is al jaren groot fan van Roemenië en brengt er elk voorjaar enige tijd door. Dit is echter een officieel bezoek. Charles bezocht Roemenië een keer eerder voor een officieel bezoek.


Meer Verenigd Koninkrijk