Prins Charles neemt eigen eten mee naar opera

Vorsten

22/12/2015 10:27 am

LONDEN – Prins Charles schijnt zijn eigen eten mee te nemen naar de Royal Opera in Londen. Hoewel de Britse troonopvolger al meer dan veertig jaar beschermheer is van het bekende operagezelschap, eet hij liever niet in het beroemde operahuis Covent Garden, genoemd naar de gelijknamige wijk in Londen.

Daily Mail hoorde van een bron in het operahuis: “Als de koningin naar Covent Garden komt, geniet ze van het eten hier en is ze geneigd iets eenvoudigs te bestellen. Dan kiest ze Britse hapjes van onze menukaart. Maar de prins van Wales staat erop dat hij zijn eigen eten meeneemt.”

Op het meegebrachte menu van Charles zou uitsluitend biologisch vlees staan en groenten uit de keuken van zijn eigen residentie Clarence House. Leden van de Britse koninklijke familie beschikken in het Royal Opera House over een eigen koninklijke loge en een eigen ruimte waar ze tijdens de pauzes van de voorstellingen een hapje kunnen eten.

Prins Charles is al zijn hele leven groot liefhebber van opera en ballet en samen met zijn vrouw Camilla een fervent bezoeker van Covent Garden. Charles komt er volgens Daily Mail ook regelmatig met zijn schoondochter Catherine, de hertogin van Cambridge.


Meer Verenigd Koninkrijk