Prins Charles opent Clarence House

Vorsten

01/08/2015 12:22 pm

LONDEN – Prins Charles heeft zaterdag de deuren opengezet van zijn Londense residentie Clarence House, op steenworp afstand van Buckingham Palace. De hele maand augustus kunnen belangstellenden tegen betaling en onder begeleiding van een gids een kijkje nemen in verschillende vertrekken van zijn woning. Charles is zelf op vakantie in Schotland.

Charles kreeg Clarence House in gebruik na het overlijden van zijn grootmoeder koningin Elizabeth, de koningin-moeder, in 2002. Die was er gaan wonen nadat haar man koning George VI in 1952 plotseling overleed en haar dochter Elizabeth met haar gezin Clarence House – zeer tegen haar zin – moest inruilen voor Buckingham Palace.

De prins liet Clarence House renoveren en opnieuw inrichten, al zijn er diverse memento’s van de door hem zeer geliefde koningin-moeder gehandhaafd. Charles en echtgenote Camilla gebruiken Clarence House voor ontvangsten in Londen en hij heeft er ook zijn kantoor. Een groot deel van zijn tijd brengt de Prins van Wales echter door buiten de hoofdstad, op Highgrove waar Charles wordt omringd door enorme tuinen.


Meer Verenigd Koninkrijk