Prins Charles pleit in Parijs voor behoud bos

Vorsten

01-12-2015 17:01:00

PARIJS – Prins Charles heeft dinsdag tijdens de klimaattop in Parijs een krachtig pleidooi gehouden voor een betere bescherming van bossen en tropische regenwouden. Charles wil dat landen sneller actie ondernemen om bossen duurzamer te beheren.

”Dit onderwerp is zo belangrijk dat we ons geen fouten kunnen veroorloven. Het is heel eenvoudig. We moeten onze bossen redden, omdat er geen plan B is om klimaatverandering te tackelen”, zei de Britse troonopvolger.

De prins van Wales hield zijn toehoorders voor dat mensen in de toekomst bossen meer dan ooit nodig hebben. “Het herstel van bossen en boslandschappen mag geen bijzaak zijn. In tegendeel, het stopzetten van ontbossing en het tegengaan van verdere aantasting verdient de hoogste prioriteit. Als de aarde twee graden opwarmt hebben we nog veel meer bomen nodig. Alleen wat minder kappen dan voorheen is niet genoeg.”

Charles wees erop dat sinds 1950 al 500 miljoen hectare aan tropisch regenwoud verloren is gegaan.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft