Prins Charles waarschuwt wereldleiders voor haat en intolerantie

Vorsten

23/01/2020 11:50 am

Prins Charles is donderdag in Israël aangekomen voor het vijfde Wereld Holocaust Forum. Het is volgens de Britse troonopvolger erg relevant dat er nog steeds wordt stilgestaan bij de Holocaust en zal dat donderdagmiddag aanhalen in zijn toespraak voor verschillende wereldleiders. Op de website van de prins van Wales verscheen alvast een fragment van zijn speech.

“De lessen van de Holocaust zijn tot op de dag van vandaag relevant. 75 jaar na de bevrijding van Auschwitz-Birkenau schuilen haat en intolerantie nog steeds in het hart van de mens”, zal Charles zeggen in het Yad Vashem-museum in Jeruzalem. “Er worden nog steeds leugens verteld, vermommingen aangenomen en nieuwe slachtoffers gezocht.”

De prins ziet te vaak dat verbaal geweld leidt tot fysiek geweld. “Nog steeds worden er onuitsprekelijke wreedheden gepleegd tegen mensen vanwege hun religie, hun ras of hun overtuigingen.” Mensen moeten waken voor bedreigingen, elkaar confronteren met leugens en zich verzetten tegen woorden en daden van geweld, vindt Charles. “En we moeten nooit stoppen met het zoeken naar wederzijds begrip en respect.”

Voorafgaand aan zijn toespraak sprak Charles eerst met overlevenden van de Holocaust. In totaal zijn er leiders uit bijna vijftig landen. Ook koning Willem-Alexander is in Israël voor het Forum.


Meer Verenigd Koninkrijk