Prins Edward is postbode voor zijn moeder

Vorsten

2018-02-02 21:03:00

Prins Edward en zijn vrouw Sophie hebben vrijdag een boodschap van koningin Elizabeth overhandigd aan president Maithripala Sirisena van Sri Lanka. Daarin feliciteerde de Queen de voormalige Britse kolonie Ceylon met de zeventigste verjaardag van de onafhankelijkheid, op 4 februari.

Koningin Elizabeth was zelf nog twintig jaar staatshoofd van Ceylon, dat pas bij het uitroepen van de republiek in 1972 van naam veranderde en voortaan Sri Lanka genoemd wilde worden. “Deze betrekkingen tussen onze twee landen zijn door de jaren heen blijven groeien, en het is mijn hoop dat de verbindingen tussen onze volkeren ook in de komende jaren blijven bloeien”, aldus de koningin haar boodschap.

Ze betreurde het dat ze niet zelf naar Colombo kon komen om bij dit historische moment aanwezig te zijn, maar ze was blij dat haar jongste zoon en zijn echtgenote wel konden afreizen als haar vertegenwoordigers. Edward en Sophie zijn al enkele dagen in Sri Lanka, waar ze verschillende ontwikkelingsprojecten bezoeken die te maken hebben met onderwijs en de ontwikkeling van de jeugd. Zo hebben ze ook een project voor geestelijk gehandicapte kinderen bezocht in Nuwara Eliya.


Meer Verenigd Koninkrijk

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.