Prins Harry bij marathon van Londen

Vorsten

24/04/2016 12:58 pm

Prins Harry woonde zondag de marathon van Londen bij. Harry feliciteerde Eliud Kipchoge uit Kenia met het behalen van de eerste plaats. Met een tijd van 2.03.05 prolongeerde de Keniaan zijn titel van vorig jaar. Harry reikte ook de prijs uit aan de snelste vrouw, Jemima Sumgong en aan de winnaars van de rolstoelraces. Sumgong zette een tijd van 2.22.58 uur neer.

Zondag verscheen ook een video van prins Harry, met zijn broer prins William en diens vrouw Catherine. Ze willen het stigma rond geestelijke gezondheidszorg wegnemen. Ze steunen daarom de campagne Heads Together.

Kensington Palace twitterde zondag een video waarin het goedgemutste drietal in vrijetijdskleding is te zien en met een zweetbandje op hun hoofd. ”Geestelijke gezondheid is net zo belangrijk als lichamelijke gezondheid”, zegt Kate in het filmpje.

Prins Harry zegt: ”We kunnen allemaal een steentje bijdragen door te praten en naar elkaar te luisteren en elkaar te helpen naar het zoeken van hulp.” William: ”Laten we de koppen bij elkaar steken en het gesprek over geestelijke gezondheid een andere wending geven.”


Meer Verenigd Koninkrijk