Prins Harry haalt geld op met currymaaltijd

Vorsten

07/04/2016 7:03 pm

Prins Harry heeft donderdag geluncht met een flink aantal militairen. De Britse prins was eregast tijdens de negende Lord Mayor’s Big Curry Lunch. Met de maaltijd wordt geld opgehaald voor soldaten en veteranen die in Irak en Afghanistan hebben gediend.

Harry, die zelf in Afghanistan vocht, sprak voor aanvang van de lunch met verschillende gasten. Onder hen waren de Britse minister van Defensie Michael Fallon en generaal Michael David Jackson, schrijft Daily Mail.

Lord Mayor’s Big Curry Lunch wordt sinds 2008 georganiseerd om geld op te halen voor The Soldiers’ Charity. De afgelopen jaren is al 1,4 miljoen pond (ruim 1,7 miljoen euro) ingezameld met het jaarlijkse evenement. Vorig jaar was prinses Anne de eregast.

Prins Harry diende twee keer in Afghanistan. In 2008 moest hij een missie in Helmand afbreken omdat zijn aanwezigheid uitlekte. Harry keerde in 2012 terug in Afghanistan als Apache-piloot. De 31-jarige prins nam vorig jaar juni na tien jaar afscheid van het leger. Sindsdien zet hij zich op verschillende manieren in voor gewonde soldaten.


Meer Verenigd Koninkrijk