Prins Harry: ik vond school niet leuk

Vorsten

30/11/2015 2:04 pm

KAAPSTAD – Prins Harry vond het als jonge jongen helemaal niet leuk om naar school te gaan. Dat bekent de zoon van prins Charles tegenover een groepje jongeren tijdens een bezoek aan een jongerencentrum in Zuid-Afrika. Hello! Magazine was erbij.

“Ik vond school helemaal niet leuk”, aldus de prins bij het Ottery Youth Centre in Kaapstad. Het centrum zet zich in voor jongeren met een lastige en kwetsbare achtergrond. “Ik had het wel leuk gevonden om naar een plek als deze te komen”, vervolgt Harry. “Toen ik op school zat wilde ik graag de ‘bad boy’ uithangen.”

Harry nam de tijd om met een aantal van de jongeren bij het centrum te praten. Toen de prins voor de groep met jongeren stond, stelde hij zichzelf voor. “Mijn naam is prins Harry, de kleinzoon van koningin Elizabeth en de zoon van prinses Diana. Ik ben helemaal uit Engeland gekomen om jullie te ontmoeten en ik ben benieuwd naar jullie verhalen.”

Prins William

De prins sprak met de jongeren over groepsdruk, bendes en rolmodellen. Hij had het ook over zijn broer William, die hem op het rechte pad heeft gehouden. “Als je een oudere broer hebt die niet van ‘gangs’ houdt, scheelt dat heel veel. Meestal zijn oudere broers cool. Maar ik ben de jongste bij ons thuis en ik ben veel cooler dan mijn broer.” De aanwezige leraar moest lachen en beloofde dit niet tegen prins William te zeggen. “Dat maakt niet uit. Hij weet het zelf ook”, reageerde Harry.

Prins Harry is maandagochtend aan zijn bezoek aan Zuid-Afrika begonnen. Dat deed hij door langs te gaan bij aartsbisschop Desmond Tutu. Eerder bracht Harry al een bezoek aan het Afrikaanse land Lesotho.


Meer Verenigd Koninkrijk