Prins Harry genoemd in Afrikaboek

Vorsten

20/08/2015 9:50 am

LONDEN – Geoffrey Kent komt met een nieuw boek over Afrika. De reisleider, die een goede vriend is van prins Charles, noemt ook prins Harry in zijn boek genaamd Safari: A Memoir of a Worldwide Travel Pioneer.

In het boek beschrijft Geoffrey onder meer het moment dat hij hoorde dat prinses Diana was overleden. Hij twijfelde geen seconde en belde Charles om hem te condoleren. “Ik vond het zo naar voor zijn zoons, die lieve jongens die ik een paar jaar daarvoor mee had genomen op een safari door Kenia”, vertelt hij aan People.

Vlak na het overlijden van Diana bracht Charles een staatsbezoek aan Zuid-Afrika, rond dat moment had Harry vakantie. Kent stelde voor dat hij de toen dertienjarige prins mee zou nemen op safari. “Het was een lastige tijd”, vertelt Geoffrey die de prins, zijn nanny en een schoolvriendje meenam op een trip door Botswana. “Maar met een verrekijker en een camera op zak was Harry toen helemaal in zijn element. We trokken zo’n drie dagen achter elkaar in een open auto door het land om de wilde dieren te bekijken.”

Passie

De nu dertigjarige Harry verblijft momenteel ook in Afrika, daar zet hij zich drie maanden in voor natuurbehoud. Ook maakt hij zich hard tegen illegale stroperij. “Hij heeft een levenslange passie voor Afrika ontwikkeld”, aldus Kent.

In het boek van Kent komen ook andere bekende namen voor. Zo schrijft Kent ook over de avonturen die hij beleefde met Bill Gates en Ted Turner.


Meer Verenigd Koninkrijk